Σήμερα, Δευτέρα, 15/5/23, στo πλαίσιο των  προγραμμάτων e -twinning “Ένα ταξίδι στον τσακώνικο πολιτισμό  – A journey to Tsakonian culture” και  “A magical journey through European cultures“, υποδεχθήκαμε στο Λεωνίδιο μαθητές και υπεύθυνους καθηγητές από το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού, Αγίου Ανδρέα, Άστρους και 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου Αττικής. Οι μαθητές του προγράμματος μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, με ξεναγούς τους μαθητές του σχολείου μας,  περιηγήθηκαν στον Πύργο Τσικαλιώτη, στο Αρχοντικό Τσούχλου όπου φιλοξενείται το Αρχείο Τσακωνιάς,  στον Φορέα Πάρνωνα που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Βασκίνας και τέλος στον Πολυχώρο της Φάμπρικας όπου και χόρεψαν όλοι μαζί τον παραδοσιακό τσακώνικο.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου της Φάμπρικας με απευθείας διαδικτυακή σύνδεση με το σχολείο της Ισπανίας Colegio Santo Tomás de Aquino Inca, και της Ρουμανίας Școala Gimnazială Nr 30 Timișoara, τα οποία και συμμετέχουν στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατο Χαράλαμπο, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γαληνό Ιωάννη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λεωνιδίου κ. Δολιανίτη που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Επίσης, τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Ευσταθίου για την ηχητική κάλυψη, τη βιντεοσκόπηση- drone , το κέρασμα δίπλας και την προσφορά των νερών, χυμών και σάντουιτς, τα δώρα που προσφέρθηκαν στον  Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς και την παράθεση του δείπνου στους επισήμους.

Ευχαριστούμε ακόμα την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Ρούσαλη Ευγενία για τις μπλούζες των μαθητών και το κέρασμα στους εκπαιδευτικούς – συνοδούς.

Το βράδυ οι μαθητές του Γυμνασίου Ιλίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους που διανυκτερεύουν στην  περιοχή μας, θα δειπνήσουν σε τοπικό εστιατόριο και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές του σχολείου μας.