Σήμερα, Τρίτη 16/5/23  στo πλαίσιο των  προγραμμάτων e -twinning “Ένα ταξίδι στον τσακώνικο πολιτισμό  – A journey to Tsakonian culture” και  “A magical journey through European cultures“, πραγματοποιήθηκε στο Άστρος, στο ίδρυμα Ζαφείρη η δεύτερη και τελευταία μέρα των δια ζώσης συναντήσεων των πέντε ελληνικών σχολείων (Γυμνάσιο Λεωνιδίου, Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού, Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα, Γυμνάσιο Άστρους και 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου Αττικής.)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Άστρους κ. Καμπύλης Γεώργιος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας  κ.Γαληνός Ιωάννης.

Προηγήθηκε της παρουσίασης ξενάγηση στο ΕΠΑΛ Άστρους από τον κ. Πολυμενάκο Νικόλαο, Φιλόλογο εκπαιδευτικό του σχολείου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Οι μαθητές και συνοδοί καθηγητές τους περιηγήθηκαν στη λαογραφική συλλογή του ΕΠΑΛ Άστρους καθώς και στο υπαίθριο θεματικό πάρκο ελιάς που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια (Kahoot κ.λ.π.) σχετικά με τις ενότητες του προγράμματος.

Ευχόμαστε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας και την επόμενη σχολική χρονιά σε εξίσου όμορφα μονοπάτια!

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΙΑΣ, ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ