Την Τετάρτη 24-4-2024, κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής ώρας, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο διαδικτυακή ενημέρωση στα πλαίσια του  προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία».

Οι μαθητές/τριες, μέσω οπτικοακουστικών μέσων (διαδικτυακά), ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία αποτελεί βασικό σύμβολο του Ολυμπιακού κινήματος.

Η τελετή αφής και η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην επιτροπή της διοργανώτριας πόλης αλλά και η  λαμπαδηδρομία  που ακολουθεί, μεταφέρουν σε όλον τον πλανήτη μηνύματα συναδέλφωσης, τα οποία είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Το 2024 είναι Ολυμπιακό Έτος και τα παιδιά ενημερώθηκαν ειδικά για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (έγινε στις 16 Απριλίου 2024), την τελετή παράδοσης της φλόγας στην επιτροπή διοργάνωσης των Αγώνων “Παρίσι 2024” (26 Απριλίου 2024) αλλά και τη Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει (εντός και εκτός Ελλάδας).

Επίσης, οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και να ενημερωθούν για το μνημείο όπου βρίσκεται η καρδιά του Πιέρ ντε Κουμπερτέν.